Hverdagsbillede #19

Du vil måske kalde mig skør. Tosset i hovedet. Væk fra verden. Moden til indlæggelse. Eller noget helt andet.
 
I morges var jeg vidne til et mirakel, da jeg gik tur i mit hood.
 
Jeg mødte min mormor.
 
Taget i betragtning, at hun har været død i et kvart århundrede, tænker måske, at jeg må have drukket af natpotten, når jeg sådan render ind i hende en tirsdag morgen.
 
Men det gjorde jeg altså. Mødte et højt elsket menneske, der ikke er mere.
 
Hun var forklædt som hund, og hun sad i en vindueskarm og kiggede direkte på mig. Jeg tør faktisk godt vove den påstand, at hun smilede til mig.
 
Som barn blev jeg passet hos min mormor. De første mange år af mit liv, tilbragte jeg de fleste af mine vågne timer i hendes selskab. Når jeg måtte forlade hendes trygge arme for at tage en lur, sang hun altid ‘Vovsen i vinduet’ for mig – en oldie af Raquel Rastenni.
 
Så da jeg så vovsen sidde der i sit vindue og kigge på mig, var jeg ikke et sekund i tvivl om, at det var min mormor, der var dukket op for at ae mig på håret og fortælle mig, at alt nok skal ordne sig.
 
Hele min krop blev varm. Jeg stoppede op og lod varmen sprede sig til alle mine celler. Smilet bredte sig i mit ansigt. Kærligheden fra min desværre long gone mormor strømmede mig i møde fra den lille hunds varme øjne.
 
Resten af min gåtur så jeg ting, jeg aldrig har bemærket før. Fine udsmykninger på husfacader, smukke træer, julepynt, der så ud til at have stået ude i årevis, det flotteste, hjemmelavede drivhus, japanske lygter.
 
Folk på cykler smilede til mig, solen tittede frem, biler holdt tilbage for mig og for hinanden. Mine fødder var lette. Mit sind blev lettere.
 
Verden var helt ny at kigge på, efter jeg havde havde talt med min mormor uden ord.
 
Jeg tror, at hun dukkede op for at fortælle mig, at hvis jeg bare holder øjnene og hjertet åbent, så skal jeg nok finde den vej, jeg lige nu har en anelse svært ved at se.
 
TAK, mormor ❤️
 
Tror du n u på, at jeg var vidne til et mirakel?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *