Jeg har brændt min tommestok

”Hvorfor fanden skal hun også fylde så meget?” har jeg gang på gang tænkt, når jeg er stødt ind i en kvinde, som har haft ufattelig meget på hjertet (det har åbenbart ikke provokeret mig, hvis/når mænd fylder…?!). Typen, der har en velformuleret mening om alt lige fra økologi og stenalderredskaber over mode og børneopdragelse til gensplejsning og truede dyrearter. Og som jo (selvfølgelig) ser herre godt ud. Jeg er blevet pisse irriteret og har givet den med den savtakkede pensel, når hun har fået det glatte lag i selskab med veninder eller kollegaer. Ingen kommentarer til, om der også er veninder, der fra tid til anden har fået én med luk-dog-røven-hammeren, når de ikke har været til stede.

Men i dag sidder jeg så og glæder mig som et lille barn til juleaften: jeg skal til foredrag med lige netop den type kvinde, som jeg beskriver ovenfor. Og oven i det er foredragsholderen en kvinde, der giver Fanden i, hvad andre tænker om hende. Hun siger, hvad det passer hende, og hun gør det højt, humoristisk og larmende. Michelle Hviid er navnet. Jep, hende med Running Dinner, klumme i BT, de ligefremme og til tider sikkert provokerende meninger og holdninger…og sådan ca. 1000 andre ting. Og jeg er vild med hende! Lige præcis det, som ”i gamle dage” ville have fået mig til at kaste op i lårtykke stråler, er det, jeg i dag føler mig ekstremt tiltrukket og inspireret af.

Hvad skete der lige dér? Hvorfor bliver jeg pludselig tiltrukket af én, der tør stikke næsen frem og stikke af fra mængden? Da jeg fandt svaret, kunne jeg ikke lade være med at trække på smilebåndet. Det er jo for pokker fordi, at jeg genkender rigtig meget af mig selv i hende Hviid-damen. Hvor svært kan det være?! Åbenbart ret svært, idet det ikke før for nylig er gået op for mig, at jeg rummer en masse sider, som jeg ikke rigtig har villet være ved. Hende den bralderrøvs-agtige, skæve, højtråbende, egenrådige, sjove, intelligente og vidende kvinde, som også gemmer sig inden i mig. Jamen, tillykke til mig med, at jeg endelig tør se hende i øjnene.

Med erkendelsen af de ”nye” sider af mig selv følger en nysgerrighed på de kvinder, som jeg tidligere har stemplet som f.eks. højrøvede og bedrevidende. Nu ligger i stedet den tanke, at jeg kan lære en hel masse af dem, lige til højrebenet. Hvilken befrielse! Sikken en fest, det bliver. Hvor jeg før, (måske) ubevidst, har gået og målt mig med de dér kloge, veltalende kvinder (og oplevet mig selv som ”ikke høj nok”), så har jeg nu brændt tommestok, centimetermål og lineal. Jeg er sgu da way høj nok. Alle mine 167 cm. sætter jeg i sving med at tage imod alle de fede input, der svæver frit rundt i luften. Når jeg bare tør trække vejret i (andre) fremme-i-skoene- kvinders selskab, så er der frit valg på alle hylder til at gøre og sige lige præcis, hvad jeg har lyst til. De kvinder, der har sat røv lidt senere end mig, bekymrer sig jo nok heller ikke om, hvilken længde mine ben har?!

”If you can’t beat them, join them”, siger ”man”. Men hvorfor skulle jeg egentlig også kæmpe mod noget, som jeg, når jeg endelig tør kigge efter, i bund og grund tror er så meget federe at være med i? Jeg vil da 100 gange hellere være en del af det selskab, hvor jeg danser rundt i sol, sommer og champagne, end opholde mig i den balsal, hvor der er postevand og skygge, og hvor jeg skal være heldig, hvis jeg bliver budt op til dans. Og i øvrigt så forestiller jeg mig, at dem, jeg gerne har villet ”slå”, allerede har lavet en livsbeslutning om, at de ikke er til at slette fra det sjove balkort.

Så jeg omskriver sætningen til ”Join them and be yourself”. Jeg vælger at være én af dem, som ”de andre gerne vil slå” – dem, der er, ligesom jeg var, før jeg begyndte at få hår på brystet. Og jeg har besluttet, at når det kommer til, hvad jeg gerne vil med mit liv, så måler jeg kun mig selv med…mig selv (til det behøver jeg ingen måleredskaber). Jeg bliver svimmel (sådan på den forelskelsesagtige måde) ved tanken om, hvor det kan føre mig hen. Hvem ved? Måske jeg en dag vågner op og er verdens højeste kvinde?!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *